Katedra e gjuhës shqipe së shpejti edhe në Universitetin Ankara

Ambasadori i Shqipërisë në Ankara, Z. Genci Muçaj ka deklaruar se Katedra e Gjuhës Shqipe do të hapet edhe në Universitetin prestigjioz të Ankarasë.

Katedra e gjuhës shqipe së shpejti edhe në Universitetin Ankara

Ambasadori Muçaj njoftoi se sot ka zhvilluar një takim me Rektorin e Universitetit të Ankarasë, Profesor Erkan Ibis dhe stafin e tij për të diskutuar lidhur me ecurinë e kësaj nisme.

Universiteti Shtetëror i Ankarasë, themeli i të cilit është hedhur nga vetë lideri Mustafa Qemal Ataturk, është hapur në vitin 1946 dhe sot jep mësim në gjuhët turqisht, anglisht dhe gjermanisht.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme