Bosnjë-Hercegovinë - Marrëveshje për formimin e qeverisë së re

Tre partitë kryesore kanë rënë dakord për formimin e sesionit të ri të Qeverisë së Federatës së Bosnje-Hercegovinës

261371
Bosnjë-Hercegovinë - Marrëveshje për formimin e qeverisë së re

Përfaqësuesit e Partisë së Veprimit Demokratik (SDA), Bashkimi Demokratik Kroat i Bosnjë-Hercegovinës (HDZ) dhe Frontit Demokratik (DF) kanë rënë dakord për formimin e sesionit të ri të Qeverisë së Federatës së Bosnjë-Hercegovinës (FBeH).

Sipas asaj që është dakorduar, Bashkimi Demokratik Kroat i Bosnjë-Hercegovinës do të propozojë gjashtë ministra në Qeverinë e Federatës së Bosnjë-Hercegovinës, me kusht që Partia e Veprimit Demokratik dhe Fronti Demokratik të japin pëlqim për kandidatin për Ministrin e Financave, ka konfirmuar Borjana Krishto, zëvendëspresidentja e Bashkimit Demokratik Kroat të Bosnjë-Hercegovinës.

Ministria e Financave, përkatësisht ministria e "gjashtë", deri më tani ka qenë subjekt i mosmarrëveshjeve gjatë negociatave të mëparshme midis përfaqësuesve të partive që do të hyjnë në Qeverinë e Federatës së Bosnjë-Hercegovinës. Nga pesë ministri në këtë qeveri do t'i takojnë Partisë së Veprimit Demokratik (SDA) dhe Frontit Demokratik (DF), ndërsa gjashtë do të ketë Bashkimi Demokratik Kroat i Bosnjë-Hercegovinës.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme