Operacioni “Burimi i Paqes”

Qëllimi ynë është paqja
objektivi është terrorizmi

102 ushtarë nga Ballkani nisen për në Afganistan

Për njësinë e përbërë nga 81 kroatë, 2 shqiptarë, 16 malazez, 2 boshnjakë dhe 1 ushtarë maqedonas, u zhvillua një ceremoni ushtarake në Brigadën Koloneli Marko Jivkoviç në Zagreb të Kroacisë.

102 ushtarë nga Ballkani nisen për në Afganistan

102 ushtarë nga vendet e Ballkanit, janë nisur për të marrë pjesë në misionin e “Mbështetjes së Vendosur” në Afganistan.

Presidentja e Kroacisë, Kolinda Grabar Kitaroviç, në ceremoninë ushtarake, i bëri thirrje ushtarëve që të krijojnë empati me popullin afgan dhe tha se do ti vizitojë ata në muaj në vijim.

Kurse Shefi i Shtatmadhorisë së Kroacisë, Gjenrali, Drago Lovriç tha se kjo njësi që përbëhet nga ushtarët e 5 vendeve të Ballkanit, është një shenjë e bashkëpunimit në rrugën e paqes dhe sigurisë globale të vendeve anëtare të Kartës së Adriatikut.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme