Operacioni “Burimi i Paqes”

Qëllimi ynë është paqja
objektivi është terrorizmi

Parlamenti grek dështon në zgjedhjen e Presidentit të ri

Parlamenti grek dështoi të mërkurën në zgjedhjen e Presidentit të ri të republikës.

Parlamenti grek dështon në zgjedhjen e Presidentit të ri

Ai nuk arriti dot të siguronte, sipas parashikimeve, 200 vota nga 300 të mundshme për emrin e kandidatit të vetëm presidencial të propozuar nga qeveria, që ishte Stavros Dimas.

Pavarësisht se votimi vazhdon, më shumë se 100 deputetë refuzuan të votojnë për kandidatin Dimas, ish-komisioner i Bashkimit Evropian për Drejtësinë.

Dy votimet e tjera do të zhvillohen më 23 dhe 29 dhjetor dhe në rast dështimi Greqisë i duhet të zhvillojë zgjedhje të parakohshme, ku e majta radikale, SYRIZA është në avantazh në të gjitha sondazhet.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme