Greqi-Shqipëri, bashkëpunim në fushën e turizmit

Në një intervistë për agjencinë greke të lajmeve, ministrja shqiptare e Turizmit, Eglantina Gjermeni, tha se së shpejti do të nënshkruhet marrëveshje bashkëpunimi mes dy vendeve në fushën e turizmit.

Greqi-Shqipëri, bashkëpunim në fushën e turizmit

Një sektor strategjik të ekonomisë së Shqipërisë e cilëson turizmin ministrja shqiptare e Zhvillimit Urban dhe turizmit, Eglantina Gjermeni gjatë takimit me homologen greke, Olga Kefalojanis.

Gjermeni ftoi investitorët grekë të aktivizohen në Shqipëri, duke theksuar se ka hapësira të gjera bashkëpunimi të Shqipërisë me Greqinë, përtej shkëmbimit të turistëve.

“Mbeten disa çështje të natyrës teknike dhe shumë shpejt do të nënshkruajmë marrëveshjen e bashkëpunimit, që konsiston në ofrimin e njohurive dhe përvojave nga kompanitë private greke, që aktivizohen në zhvillimin e turizmit. Gjithë suksesi i Greqisë në fushën e turizmit, pasi ka një traditë të gjatë në zhvillimin e turizmit, do të jetë i dobishëm për Shqipërinë”, theksoi ministrja Gjermeni.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme