Greqi – Ministrat kryesorë të qeverisë së re

Greqi – Ministrat kryesorë të qeverisë së re

Më poshtë vijon lista e ministrave kryesorë të qeverisë së re të koalicionit të djathtë socialist drejtuar nga Kryeministri grek konservator, Adonis Samaras, i cili procedoi një riorganizim ministror, dy vjet pas zgjedhjeve legjislative në qershor, 2012.

Kryeministër: Adonis Samaras
Zëvendëskryeministër dhe ministër i Punëve të Jashtme: Evangelos Venizelos
Ministër i Financave: Guikas Hardouvelis
Ministër i Mbrojtjes: Dimitris Avramopulos
Ministër i Brendshëm: Argyris Dinopulos
Ministër i Reformës Administrative: Kyriakos Mitsotakis
Ministër i Zhvillimit: Nikos Dendias
Ministër i Infrastrukturave dhe Rrjeteve të Transportit: Michalis Chryssohoides
Ministër i Mjedisit: Yannis Maniatis
Ministër i Arsimit dhe Kulteve: Andreas Loverdos
Ministër i Kulturës: Constantinos Tassoulas
Ministër i Punës: Yannis Vrutsis
Ministër i Shëndetësisë: Makis Voridis
Ministër i Zhvillimit Bujqësor: Georges Karasmanis
Ministër i Drejtësisë: Haralambos Athanassiu
Ministër i Sigurisë Publike dhe Mbrojtjes së qytetarit: Vassilios Kikilias
Ministër i Turizmit: Olga Kefaloyanni
Ministër i Marinës Tregtare: Miltiades Varvitsiotis
Ministër për Maqedoni-Thrakën: Georges Orfanos
Ministër i Territorit : Dimitris Stamatis
Zëdhënëse e qeverisë dhe sekretare e Shtetit për median: Sophia Voultepsi


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme