Azerbajxhani ngre në shtizë flamurin e tij në Zengilan të çliruar nga okupimi armen

Azerbajxhani ngriti rajone kufitare në Zengilan në kufirin me Iranin, i cili u shpëtua nga okupimi i Armenisë, dhe ngriti flamurin e tij.

1524351
Azerbajxhani ngre në shtizë flamurin e tij në Zengilan të çliruar nga okupimi armen
azerbaycan zengilan bayrak.jpg
azerbaycan zengilan bayrak1.jpg

Azerbajxhani ngriti rajone kufitare në Zengilan në kufirin me Iranin, i cili u shpëtua nga okupimi i Armenisë, dhe ngriti flamurin e tij.

Me një ceremoni të organizuar nga stafi ushtarak i rajoneve Minjivan, Soltanli, Sharifan, Mugnali, Tiri, Memmedbeyli në provincën Zengilan u ngrit flamuri dhe u këndua himni kombëtar i Azerbajxhanit.

Më pas ushtarët e Shërbimi Kufitar Shtetëror të Azerbajxhanit filluan me detyrë në rajonet kufitare.

Koloneli Abbasov Afdandil, i cili shërben në postën kufitare, shprehu gëzimin e tij për çlirimin e qytetit Shusha nga pushtimi.

“Kjo është një ditë e shenjtë për ne. Ne jemi shumë të lumtur që komandanti ynë i përgjithshëm na dha lajmin që pas 28 vjet e 6 muaj Shusha është çliruar nga pushtimi".

Afdandil theksoi se vija kufitare tani është nën mbrojtjen e tyre dhe tha se 132 kilometra territor u çliruan nga okupimi dhe u spastruan nga armiku.

"Ne i dërgojmë përshëndetjet tona Azerbajxhanit dhe popullit vëlla të Turqisë", tha Afdandil, ndërsa shtoi që pas çlirimit të Karabakut nga pushtimi, azerbajxhanasit do të përjetojnë gëzimin e tyre.

Ushtria e Azerbajxhanit më 22 tetor pas pushtimit 27-vjeçar të Armenisë arriti të çlirojë 132 km të kufirit Azerbajxhan-Armeni, ndërsa Presidenti Aliyev, i cili njoftoi çlirimin e vijës kufitare krahas popullit të Azerbajxhanit përgëzoi edhe popullin iranian.

 


Lajme të ngjashme