Ballkani dhe projektet e linjave gazsjellëse

Vendet e Ballkanit nuk janë shumë të pasura me hidrokarbure, por rajoni është mjaft i volitshëm për transportimin e burimeve energjetike të Pellgut të Kaspikut, Azisë Qendrore dhe Lindjes së Mesme drejt tregut të BE-së.

Ballkani dhe projektet e linjave gazsjellëse

Vendet e Ballkanit nuk janë të pasura nga aspekti i burimeve natyrore të energjisë. Rezervat e naftës dhe gazit natyror në vendet e Ballkanit janë të pakta, kështu që një pjesë e madhe e nevojave të rajonit për këto burime të energjisë plotësohen me importe nga vendet tjera. Por, pozita gjeografike e vendeve të Ballkanit është mjaft e volitshme për transportimin e burimeve energjetike nga zona e Kaspikut, Azia Qendrore dhe Lindja e Mesme për në Bashkimin Evropian.

 


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme