Во борбата на Турција против Ковид-19 во изминатите 24 часа починаа 185 лица

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза се зголеми на 140 милиони 743 илјади 552

1767114
Во борбата на Турција против Ковид-19 во изминатите 24 часа починаа 185 лица

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 185 лица.

Во изминатото деноноќие беа извршени 392.281 тестирање од кои се регистрирани 65.503 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа изнесува 75.422 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза се зголеми на 140 милиони 743 илјади 552.

 



Слични вести