Во борбата на Турција против Ковид-19 во изминатите 24 часа починаа 166 лица

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 85.948 лица

1766370
Во борбата на Турција против Ковид-19 во изминатите 24 часа починаа 166 лица

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа починаа 166 лица.

Во изминатото деноноќие беа остварени 414.312 тестирања од кои се регистрирани 71.843 нови позитивни случаи.

Бројот на оздравени од Ковид-19 во изминатите 24 часа е 85.948 лица.

Вкупниот број на администрирани дози вакцини во Турција со првата, втората и третата доза се зголеми на 140 милиони 311 илјади 232.Слични вести