Министерот за здравство Фахреттин Коџа: Во Турција не е забележана варијантата Ну (Омикрон)

Министерот за здравство Коџа: „Ние сме меѓу земјите кои најрано презедоа мерки на претпазливост против варијантата Ну (Омикрон) којашто се наоѓа на дневен ред. Најраспространета варијанта во Турција е варијантата Делта. Варијантата Ну не е забележена.“

1739715
Министерот за здравство Фахреттин Коџа: Во Турција не е забележана варијантата Ну (Омикрон)

Министерот за здравство Фахреттин Коџа соопшти дека во Турција не е забележана варијантата Ну (Омикрон) на новиот тип коронавирус (Ковид-19).

Фахретин Коџа во објавеното соопштение на својот профил преку социјалната медија го напиша следното:

„Ги следиме случувањата поврзани со варијантите коишто се појавуваат во различни земји и преземаме мерки на претпазливост во однос на контактот на нашата земја со надвор. Ние сме меѓу земјите кои најрано презедоа мерки на претпазливост против варијантата Ну (Омикрон) којашто се наоѓа на дневен ред. Најраспространета варијанта во Турција е Делта варијантата. Варијантата Ну не е забележена.“Слични вести