Турската вселенска агенција (ТУИ) официјално членка на Меѓународната астронаутска федерација (IAF)

На Генералното собрание на Меѓународната астронаутска федерација (IAF), како најголема вселенска организација која располага со повеќе од 407 членови од 71 земја во светот, е регистрирано официјалното членство и на Турската вселенска агенција (ТУА)

1724913
Турската вселенска агенција (ТУИ) официјално членка на Меѓународната астронаутска федерација (IAF)

Турската вселенска агенција (ТУА) официјално е регистрирана како членка во Меѓународната астронаутска федерација (IAF).

Во врска со зачленувањето на агенцијата во Меѓународната астронаутска федерација (IAF) е објавено соопштение на профилот на Турската вселенска агенција (ТУА) на социјалната мрежа Твитер.

Во соопштението се истакнува дека на Генералното собрание на Меѓународната астронаутска федерација (IAF), како најголема вселенска организација која располага со повеќе од 407 членови од 71 земја во светот, е регистрирано официјалното членство и на Турската вселенска агенција (ТУА).

Во соопштението се вели следното: „Ќе продолжиме да работиме со сета сила за Турција која ќе располага со право на збор во меѓународните студии во сферата на вселената.“

 Слични вести