Светското првенство во летање со дронови ќе се одржи во Истанбул

На шампионатот што ќе се одржи на аеродромот Ататурк ќе можат да учествуваат лиценцираните пилоти

1706581
Светското првенство во летање со дронови ќе се одржи во Истанбул

Од 23 до 29 септември во Истанбул ќе се одржи Светското првенство во летање со дронови.

Според соопштението на Турската федерација за воздушни спортови, Светското првенство во летање со дронови ќе се организира од страна на Текнофест и Пилот Евент со учество на 32 спортисти.

На шампионатот што ќе се одржи на аеродромот Ататурк ќе можат да учествуваат лиценцирани пилоти.Слични вести