САД ќе донираат 500 милиони дози вакцини против Ковид-19 на 100 земји со ниски приходи

Во објавеното соопштение од Белата куќа се истакнува дека на крајот на овој месец на 100 земји со ниски приходи ќе им бидат донирани 500 милиони дози вакцини против Ковид-19

1685120
САД ќе донираат 500 милиони дози вакцини против Ковид-19 на 100 земји со ниски приходи

Соединетите Американски Држави (САД) на крајот на овој месец ќе започнат со испорака на вакцини против новиот тип коронавирус (Ковид-19) на 100 земји со ниски приходи.

Во објавеното соопштение од Белата куќа се истакнува дека САД во рамките на глобалната борба против епидемијата на новиот тип коронавирус (Ковид-19) им испратија 110 милиони дози вакцини на повеќе од 60 земји.

Во соопштението се истакнува дека 500 милиони дози вакцини против Ковид-19 за кои САД ветија дека ќе им бидат донирани на 100 земји во светот со ниски приходи, ќе почнат да се испраќаат на крајот на овој месец.

 Слични вести