„Бајрактар ТБ3“ и борбениот беспилотен авион „МИУС“ на заедничка задача на бродот „ТЏГ Анадолу“

Во споделената објава на профилот на „Бајкар“ на Твитер се истакнува следното: „Бајрактар ТБ3 и МИУС ќе извршуваат заедничка задача на ТЏГ Анадолу, за безбедноста на Сината татковина. #НационаленТехнолошкиПотег (#MilliTeknolojiHamlesi).“

1678389
„Бајрактар ТБ3“ и борбениот беспилотен авион „МИУС“ на заедничка задача на бродот „ТЏГ Анадолу“

Компанијата „Бајкар“ изумителот на турските наоружани беспилотни летала „СИХА“, соопшти дека борбеното беспилотно летало „Бајрактар ТБ3“ и Системот на борбениот беспилотен авион „МИУС“ ќе извршуваат заедничка задача на амфибискиот офанзивен брод „ТЏГ Анадолу“.

Во споделената објава на профилот на „Бајкар“ на социјалната мрежа Твитер се истакнува следното: „Бајрактар ТБ3 и МИУС ќе извршуваат заедничка задача на ТЏГ Анадолу, за безбедноста на Сината татковина. #НационаленТехнолошкиПотег (#MilliTeknolojiHamlesi).“

Лидерот на „Бајкар Текноложи“ Селчук Бајрактар исто така во споделената објава на етикетите „Бајрактар ТБ3“, „МИУС“, „ТЏГ Анадолу“ и „Национален технолошки потег“ го напиша следното: „И ние си имаме еден сон...“

Амфибискиот офанзивен брод „ТЏГ Анадолу“ чија изградба се планира да биде завршена во текот на оваа година ќе биде најголемиот воен брод на Турција.Слични вести