Во последната една недела во Турција се администрирани вкупно 5 милиони 557 илјади 815 дози вакцини

Во борбата против Ковид-19 во Турција за една недела првата, втората и третата доза вакцина ја примија вкупно 5 милиони 557 илјади 815 лица

1677096
Во последната една недела во Турција се администрирани вкупно 5 милиони 557 илјади 815 дози вакцини

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во последната една недела со првата, втората и третата доза вакцина се администрирани вкупно 5 милиони 557 илјади 815 дози вакцини. 

Според постојано ажурираните податоци на интернет адресата на Министерството за здравство covid19asi.saglik.gov.tr заклучно со денеска 18 јули 2021 година, недела, во 22:00 часот (по турско време) бројот на администрираните вакцини против Ковид-19, достигна до вкупно 63 милиони 330 илјади 307 дози.

Во борбата против Ковид-19 во Турција за една недела првата, втората и третата доза вакцина ја примија вкупно 5 милиони 557 илјади 815 лица. 

 

 Слични вести