Министерот Коџа: Ефикасноста на двете примени дози вакцини „Синовак“ е 83,5 отсто

Министерот за здравство Фахреттин Коџа истакна дека ефикасноста на двете примени дози вакцини „Синовак“ чија трета фаза од испитувањата во Турција се завршени, изнесува 83,5 отсто

1676012
Министерот Коџа: Ефикасноста на двете примени дози вакцини „Синовак“ е 83,5 отсто

Министерот за здравство Фахреттин Коџа на својот профил на социјалната мрежа Твитер објави соопштение во врска со процентот на ефикасност на вакцината „Синовак“ од кинеско производство, против новиот тип коронавирус (Ковид-19).

Коџа истакна дека ефикасноста на двете примени дози вакцини „Синовак“ чија трета фаза од испитувањата во Турција се завршени, изнесува 83,5 отсто.

Министерот Коџа соопшти дека според добиените резултати од спроведеното истражување над 10.218 лица двете администрирани фази вакцини се 83,5 отсто ефикасни против Ковид-19.Слични вести