Турција на деветото место во светот по бројот на администрираните дози вакцини

Според податоците на Министерството за здравство, Турција по бројот на вкупно администрираните вакцини против новиот тип коронавирус (Ковид-19) се наоѓа на деветото место во светот

1665701
Турција на деветото место во светот по бројот на администрираните дози вакцини

Турција се наоѓа на деветото место во светот по вкупниот број на администрираните дози вакцини против новиот тип коронавирус (Ковид-19).

Според податоците на Министерството за здравство, во Турција заклучно со вчера 28 јуни 2021 година, во недела во 15:31 часот се администрирани вкупно 47 милиони 166 илјади 413 дози вакцини против Ковид-19, од кои 32 милиони 308 илјади 016 лица ја примија првата доза вакцина, а 14 милиони 858 илјади 397 лица втората доза вакцина.

На тој начин, Турција по бројот на вкупно администрираните вакцини против новиот тип коронавирус (Ковид-19) се наоѓа на деветото место во светот.

 

 Слични вести