Караисмаилоглу: Нашиот национален електричен воз ќе биде ставен во услуга во текот на оваа година

Министерот за транспорт и инфрастуктура Адил Караисмаилоглу рече: „Нашиот национален електричен воз ќе биде ставен во услуга во текот на оваа година“

1657938
Караисмаилоглу: Нашиот национален електричен воз ќе биде ставен во услуга во текот на оваа година

Министерот за транспорт и инфрастуктура Адил Караисмаилоглу во дадената изјава во Сакарја информира дека по производството на прототипот на сетот национален електричен воз и реализираните фабрички тестирања се започнати и неговите тестирања на железнички пруги.

„Нашиот национален електричен воз ќе му го ставиме во услуга на нашиот народ во текот на оваа година.“ - рече Тој.

Караисмаилоглу истакна дека исто така продолжува и процесот на дизајнирање во проектот на националниот брз електричен воз чија брзина ќе достигне до 225 километри на час.

„ Сите наши напори се нова Турција која делува со мотото национална независност и национална економија, да ја претвориме во глобална сила и еден од истакнатите логистички центри во светот.“ - порача министерот за транспорт и инфрастуктура Адил Караисмаилоглу.Слични вести