Успешно тестиран првиот мотор и трансмисија со попречен погон на Турција од 1.000 коњски сили „Утку“

„Успешно е тестиран првиот мотор и трансмисија со попречен погон на Турција од 1.000 коњски сили 'Утку'.“ - напиша претседателот за одбранбена индустрија Исмаил Демир на својот профил на социјалната мрежа Твитер

1649672
Успешно тестиран првиот мотор и трансмисија со попречен погон на Турција од 1.000 коњски сили „Утку“

Претседателот за одбранбена индустрија Исмаил Демир соопшти дека успешно е тестиран првиот мотор и трансмисија со попречен погон на Турција од 1.000 коњски сили „Утку“.

Демир во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер привлече внимание дека продолжуваат работите за развивање на група за напојување.

„Успешно е тестиран првиот мотор и трансмисија со попречен погон на Турција од 1.000 коњски сили 'Утку' којшто проработи успешно, а кој е развиен од страна на BMC Power за лесни оклопни борбени возила со гасеници до 45 тони и хаубици Фиртина.“ -напиша Демир во својата објава.

Исмаил Демир ги сподели и снимките во врска со тестирањата.Слични вести