Основачкиот партнер на „БионТек“ Угур Шахин ќе учествува на состанокот на Научниот совет

Проф. д-р Угур Шахин, основачкиот партнер на „БионТек“ на 20 мај, во четврток ќе учествува на состанокот на Научниот совет

1641539
Основачкиот партнер на „БионТек“ Угур Шахин ќе учествува на состанокот на Научниот совет

Основачкиот партнер на германската компанија „БионТек“ (BioNTech) од турско потекло од чија страна е развиена првата вакцина против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во светот проф. д-р Угур Шахин е поканет да учествува на состанокот на Научниот совет. 

Шахин ќе учествува на состанокот на Научниот совет на 20 мај, во четврток преку интернет.

Угур Шахин ќе даде изјава ѝ во врска со набавката на вакцината „БионТек“ ѝ во врска со кампањата за вакцина.

Турција во месец јуни ќе добие уште 30 милиони дози вакцини „БионТек“, а воедно е постигнат договор за добивање на сериозна количина вакцина и во јули, август и септември. 

Во тие рамки се планира да ѝ бидат испорачани на Турција повеќе од 90 милиони дози вакцини против Ковид-19.

 Слични вести