„Акинџи“ успешно го реализира својот тест лет на голема надморска височина

Офанзивното беспилотно летало (ТИХА) Бајрактар „Акинџи“ успешно го реализира својот тест лет на голема надморска височина

1636502
„Акинџи“ успешно го реализира својот тест лет на голема надморска височина
bayraktar akıncı tiha.jpg
Milli TİHA Akıncı.jpg

Офанзивното беспилотно летало (ТИХА) Бајрактар „Акинџи“ кое е развиено од страна на компанијата „Бајкар“ со домашни и национални можности, успешно го реализира својот тест лет на голема надморска височина.

Техничкиот директор на компанијата „Бајкар“ Селчук Бајрактар го сподели на својот профил на социјалната медија тест летот на офанзивното беспилотно летало (ТИХА) Бајрактар „Акинџи“.

Селчук Бајрактар во споделената објава напиша: „Пред малку Акинџи го заврши својот тест лет на голема надморска височина и се приземји.“Слични вести