Противвоздушно одбранбениот ракетен систем „ХИСАР-А“ успешно го погоди целниот авион

Министерството за национална одбрана соопшти дека со реализиран истрел од автономен ракетен систем за лансирање со домашниот и национален противвоздушно одбранбен ракетен систем „ХИСАР-А“ успешно е погоден целниот авион

1633752
Противвоздушно одбранбениот ракетен систем „ХИСАР-А“ успешно го погоди целниот авион

Со реализиран истрел од автономен ракетен систем за лансирање со  домашниот и национален противвоздушно одбранбен ракетен систем „ХИСАР-А“, успешно е погоден целниот авион. 

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „Во рамките на работите за преглед и прифаќање на Проектот на противвоздушно одбранбениот ракетен систем на мала надморска височина 'ХИСАР-А' на 3 мај 2021 година на полигонот Аксарај со реализиран истрел од автономен ракетен систем за лансирање со домашниот и национален противвоздушно одбранбен ракетен систем, успешно е погоден целниот авион.“

 Слични вести