Бројот на вакциниратите лица против Ковид-19 во Турција изнесува над 20 милиони

Бројот на вакцинирани од прва и втора доза во Истанбул изнесува  3 милиони 175 илјади 5

1623833
Бројот на вакциниратите лица против Ковид-19 во Турција изнесува над 20 милиони

Вкупниот број на вакцинираните од првата и втората доза на вакцините против новиот тип коронавирус во Турција, изнесува над 20 милиони.

Според бројот на вакцинации на веб адресата на Министерството за здравство која гласи https://covid19asi.saglik.gov.tr, бројот на лицата кои ја примиле првата доза на вакцина изнесува 12 милиони 208 илјади 242.

Бројот на граѓаните кои ја примија втората доза на вакцина се зголеми на 7 милиони 793 илјади 889.

На тој начин, бројот на вакцинации во Турција достигна 20 милиони 2 илјади 131.

Бројот на вакцинирани од прва и втора доза во Истанбул изнесува  3 милиони 175 илјади 5, во Анкара 1 милион 599 илјади 907 и 1 милион 355 илјади 164 во Измир.Слични вести