Наоружаните беспилотни летала (СИХА) „ТБ2“ се најдобриот робот авион на светот во својата класа

Техничкиот директор на компанијата „Бајкар“ Селчук Бајрактар истакна дека наоружаните беспилотни летала (СИХА) „ТБ2“ се најдобриот робот авион на светот во својата класа

1623371
Наоружаните беспилотни летала (СИХА) „ТБ2“ се најдобриот робот авион на светот во својата класа

Техничкиот директор на компанијата „Бајкар“ од чија страна се произведуваат наоружаните (СИХА) и ненаоружаните беспилотни летала (ИХА) Селчук Бајрактар на својот профил на социјалната медија истакна дека наоружаните беспилотни летала (СИХА) „ТБ2“ се најдобриот робот авион на светот во својата класа.

Велејќи дека наоружаните беспилотни летала (СИХА) „ТБ2“ дизајнирани и кодирани од страна на турски инженери се состојат од над 40 компјутери, Бајрактар рече дека овие наоружани беспилотни летала (СИХА) со 93 отсто од домашно производство соборија рекорд во споредба со нивните еквиваленти наоружани беспилотни летала. 

Бајрактар истакна дека сите критични делови и компоненти се национални, а воедно нивниот оригинален дизајн е дело на турските инженери.

Селчук Бајрактар воедно нагласи дека наоружаните  беспилотни летала (СИХА) „ТБ2“ кои располагаат со резервен систем за контрола на летањето и навигација се најдобрите во својата класа.

 Слични вести