На натпреварот на НАСА победи фотографијата на Езерото Ван сликана од вселената

На меѓународниот натпревар за најдобра фотографија „Светски турнир“ организиран од страна на НАСА преку интернет, првото место го освои фотографијата на Езерото Ван сликана од вселената

1620575
На натпреварот на НАСА победи фотографијата на Езерото Ван сликана од вселената

На меѓународниот натпревар за најдобра фотографија „Светски турнир“ во организација на Американската агенција за вселенски истражувања (НАСА), првото место го освои фотографијата на Езерото Ван сликана од вселената.

На натпреварот „Светски турнир“ организиран од страна на НАСА преку интернет, во виртуелна средина, којшто започна на 8 март со 32 фотографии, за финалето останаа две фотографии, фотографијата на „Езерото Ван“  и фотографијата на „Ѕвездите во движење од Петит“.

Заврши гласањето преку интернет адресата earthobservatory.nasa.gov/tournament-earth

На крајот на гласањето најголем број гласови доби фотографијата на Езерото Ван и го освои првото место.

Фотографијата беше сликана од страна на астронаутката Кејт Рубинс на 12 септември 2016 година,

 

 Слични вести