Третиот прототип на ТИХА Бајрактар Акинџи „Акинџи ПТ-3“ успешно го реализира својот прв лет

Техничкиот директор на „Бајкар“ Селчук Бајрактар на својот профил на социјалната мрежа Твитер напиша: „Акинџи ПТ-3 не можевме повеќе да го држиме на земја. Денеска го оствари успешно својот прв лет“

1609654
Третиот прототип на ТИХА Бајрактар Акинџи „Акинџи ПТ-3“ успешно го реализира својот прв лет

Третиот прототип на офанзивното беспилотно летало (ТИХА) Бајрактар Акинџи „Акинџи ПТ-3“ (Akıncı PT-3) спешно го реализира својот прв лет.

Техничкиот директор на „Бајкар“ Селчук Бајрактар во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер напиша: „Акинџи ПТ-3 (Akıncı PT-3) не можевме повеќе да го држиме на земја. Денеска го оствари успешно својот прв лет.“

 Слични вести