„БИП“ најпреферирана апликација во Пакистан

„БИП“ беше преземен над 8 милиони пати во Пакистан.

1568635
„БИП“ најпреферирана апликација во Пакистан

 

Турската платформа за комуникации „БИП“ (BiP), по загриженоста за заштитата на приватноста на „WhatsApp“ стана најпреферирана апликација во Пакистан.

Според MobileAction, една од водечките платформи за оптимизација на продавници за апликации и софтвери за мобилни апликации во светот, „БИП“ стана најпреземените апликации во сите категории во Google Play Store во Пакистан.

„БИП“ беше преземен над 8 милиони пати во Пакистан.

Од друга страна, платформата „БИП“ кој наиде на голем интерес во Бангладеш и Индонезија, се наоѓа на 6-то место во категоријата најпреземени апликации за размена на инстант пораки во ИндијаСлични вести