Фејсбук одлучи да назначи свој претставник во Турција

Во соопштението се вели следното: „Исто како некои други компании кои беа подложени на влијанието на законот, во правец на новите регулативи, донесовме одлука за започнување на процесот за назначување право лице, претставник во Турција“

1566017
Фејсбук одлучи да назначи свој претставник во Турција

Фејсбук соопшти дека донеле одлука за започнување на процесот за назначување правно лице, претставник во Турција.

Во објавеното соопштение од Фејсбук се истакнува дека се следи одблизу уште од првиот ден развојот во врска со Законот број 5651 којшто пред кусо време беше наново регулиран и воведе нови обврски за платформите за социјални медиуми во Турција. 

Во соопштението се вели следното: „Исто како некои други компании кои беа подложени на влијанието на законот, во правец на новите регулативи, донесовме одлука за започнување на процесот за назначување право лице, претставник во Турција.“Слични вести