Компанијата „Модерна“ ја објави стапката на ефикасност на вакцината против Ковид-19

Според најновите резултати, кандидатот за вакцина против „Ковид-19“ развиен од „Модерна“ имала 94,1 процентен ефект.

1537013
Компанијата „Модерна“ ја објави стапката на ефикасност на вакцината против Ковид-19

 

Објавена стапката на ефикасност на кандидатот за вакцина против новиот вид коронавирус (Ковид-19) развиена од американската фармацевтска компанија „Модерна“.

Според најновите резултати, кандидатот за вакцина против „Ковид-19“ развиен од „Модерна“ имала 94,1 процентен ефект.

Во известувањето објавено во привремениот период, беше објавено дека вакцината има 94,5 процентен ефект.

Во соопштението кое беше објавено од стана на компанијата беше потенцирано дека ова статистички не е значајна разлика.

Годинава во Соединетите Американски Држави (САД) се очекува да се употребат околу 20 милиони дози вакцина.Слични вести