„Спејс икс″ ја објави пробната видео снимка на ракетата „Старшип″

Успешно заврши реализираната проба со вселенското летало „Старшип″ која располага со карактеристика да превезува и карго товар и екипаж во вселената

1484937
„Спејс икс″ ја објави пробната видео снимка на ракетата „Старшип″

Компанијата за вселенски технологии „Спејс икс“ чиј сопственик е Илон Маск, ја објави пробната видео снимка на ракетата „Старшип″ којашто ќе се користи во патувањата на Марс.

Успешно заврши реализираната проба со вселенското летало „Старшип″ која располага со карактеристика да превезува и карго товар и екипаж во вселената.

Ракетата „Старшип″ којашто е дизајнирана за превоз на товар на Месечината, на Марс и уште подалеку, располага со капацитет на превезување на карго товар на орбитата на Земјата пповеќе од 100 метрични тони. 

Вселенското летало чии работи за повеќекратна употреба продолжуваат, ќе биде најсилно летало за лансирање во светот коешто е развиено досега.Слични вести