Почнуваат тест возењата на првиот домашен и национален електричен воз на Турција

На 29 јуни во понеделник во 10:00 часот по турско време во Сакарја-ТУВАСАШ (Sakarya-TUVASAŞ) ќе биде спуштен на шините првиот сет домашен и национален електричен воз на Турција и ќе започнат тест возењата

1443994
Почнуваат тест возењата на првиот домашен и национален електричен воз на Турција

Соопштено е дека е завршен процесот на дизајнирање и производство на првиот сет домашен и национален електричен воз на Турција и дека во понеделникот ќе биде спуштен на шините во градот Сакарја кадешто ќе започнат тест возењата.

Според објавеното соопштение од Министерството за транспорт и инфраструктура, заврши процесот на дизајнирање и производство на првиот сет домашен и национален електричен воз на Турција.

На 29 јуни во понеделник во 10:00 часот по турско време во Сакарја-ТУВАСАШ (Sakarya-TUVASAŞ) возот ќе биде спуштен на шините и ќе започнат тест возењата.

Работната брзина на сетовите ќе изнесува 160 километри на час, додека брзината на дизајнирање 176 километри на час.Слични вести