Истанбул се пласира на 16-тото место во „списокот на екосистемите во подем“

Министерот за индустрија и технологија Мустафа Варанк информира дека според извештајот на „Стартап Геном“ (Startup Genome) којшто врши итстражувања за глобално претприемништво, Истанбул се пласира на 16-тото место во „списокот на екосистемите во подем“

1443430
Истанбул се пласира на 16-тото место во „списокот на екосистемите во подем“

Истанбул се најде на 16-тото место во „списокот на екосистемите во подем“.

Министерот за индустрија и технологија Мустафа Варанк информира дека според извештајот на „Стартап Геном“ (Startup Genome) којшто врши итстражувања за глобално претприемништво Истанбул се пласира на 16-тото место во „списокот на екосистемите во подем“.

Министерот Варанк во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер привлече внимание дека Истанбул ги остави зад себе во списокот градовите како што се Дубаи, Москва и Брисел и се пласира на 16-тото место.

„Нашиот потенцијал во иницијативите со технолошка основа е висок, нашите цели се големи“ - напиша министерот за  индустрија и технологија Мустафа Варанк на својот профил на социјалната мрежа Твитер.Слични вести