Нов рекорд на националното беспилотно летало Бајрактар ТБ2

Беспилотното летало Бајрактар ТБ2 со над 200 илјади часови летање, со големо трпение, љубов, волја, амбиција е на задача по небеските сводови за Турција

1433086
Нов рекорд на националното беспилотно летало Бајрактар ТБ2

Техничкиот директор на компанијата Бајкар и претседател на одборот на доверители на фндацијата Т3 Селчук Бајрактар рече дека беспилотното летало Бајрактар ТБ2 со над 200 илјади часови летање на задача постигна рекорд во историјата на националното воздухопловство.

Селчук Бајрактар во објавата преку профилот на твитер истакна дека соборија уште еден рекорд во историјата на националното воздухопловство.

„Беспилотното летало Бајрактар ТБ2 со над 200 илјади часови летање, со големо трпение, љубов, волја, амбиција е на задача по небеските сводови за Турција. Тоа е најдолгата временска задача со едно воздушно возило. Лета слободно по нашето небо“ рече Бајрактар.Слични вести