Првиот домашен и национален набљудувачки сателит на Турција ќе биде лансиран идната година

Првиот домашен и национален набљудувачки сателит со висока резолуција на Турција се планира да биде лансиран во вселената идната година

1429268
Првиот домашен и национален набљудувачки сателит на Турција ќе биде лансиран идната година

Монтирањето на последниот дел на првиот домашен и национален набљудувачки сателит со висока резолуција на Турција „Имеџе“ („İmece“) беше реализирано од страна на министерот за индустрија и технологија Мустафа Варанк, министерот за национална одбрана Хулуси Акар и министерот за транспорт и инфраструктура Адил Караисмаилоглу.

Првиот домашен и национален набљудувачки сателит со висока резолуција на Турција се планира да биде лансиран во вселената идната година.

Со проектот „Имеџе“ („İmece“) е фрлен значаен чекор во правец на обезбедување на потребата на Турција од снимка со висока цивилна и воена резолуција.Слични вести