Документарниот филм за првото офанзивно беспилотно летало на Турција "АКИНЏИ" вечерва на екраните на „ТРТ Хабер“

Вечерва во 21:00 часот по турско време на екраните на „ТРТ Хабер“ ќе биде прикажан документарниот филм на првото офанзивно наоружано беспилотно летало на Турција „АКИНЏИ“

1423251
Документарниот филм за првото офанзивно беспилотно летало на Турција "АКИНЏИ" вечерва на екраните на „ТРТ Хабер“
Turk Akinci.jpg
bayraktar akinci tiha1.jpg

Документарниот филм за првото офанзивно наоружано беспилотно летало на Турција „Бајрактар АКИНЏИ“ вечерва ќе биде прикажан пред гледачите на екраните на информативниот канал на Турската радио и телевизија (ТРТ) „ТРТ Хабер“.

Заврши снимањето на документарниот филм на „Бајрактар АКИНЏИ“ кое е првото офанзивно беспилотно летало на Турција.

Документарниот филм во кој се обработени фазите од производството и развивањето на „АКИНЏИ“ го презентира и степенот до којшто достигна Турција во воздухопловната индустрија.

Снимањето на документарниот филм „АКИНЏИ“ заврши за 15 месеци и вечерва во 21:00 часот по турско време (20:00 часот по македонско време) ќе се емитува на екраните на информативниот канал на Турската радио и телевизија (ТРТ) „ТРТ Хабер“.

Со документарниот филм пред гледачите ќе биде прикажан за прв пат и процесот на развивање во Турција на едно воздушно летало коешто располага со висока технологија.Слични вести