Намалувањето на дневниот број на заразени  од Ковид-19 во Турција влева надеж

Успехот на Турција во борбата против Ковид-19 продолжува со намалување на бројот на смртните случаи и заразени

1420706
Намалувањето на дневниот број на заразени  од Ковид-19 во Турција влева надеж

Успехот на Турција во борбата против Ковид-19 продолжува со намалување на бројот на смртните случаи и заразени.

Намалувањето на дневниот број на заразени влева надеж.

Во последните 24 часа константно продолжи падот на бројот на смртните случаи и инфектираните од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа се намали на 23 лица и вкупно изнесува 4 222 лиц.

Во истиот период беа остварени 20 838 тест од кои 1 972 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1 092 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 113 997.Слични вести