Успехот на Турција во борбата против Ковид-19 продолжува со намалување на бројот на смртните случаи

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа се намали на 31 лице и вкупно изнесува 4 171 лица

1419565
Успехот на Турција во борбата против Ковид-19 продолжува со намалување на бројот на смртните случаи

Во последните 24 часа константно продолжи падот на бројот на смртните случаи и инфектираните од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа се намали на 31 лице и вкупно изнесува 4 171 лица.

Во истиот период беа остварени 25 141 тесто од кои 1 158 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1 615 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 111 577.Слични вести