Турција реализира успешно тестирање на домашниот проектил HGK-84 LAB

Министерството за национална одбрана соопшти дека успешно се реализирани тест истрелите на комплетот за прецизно водење-84 боева глава со ласерско барање (HGK-84 LAB) којшто е произведен со домашни и национални можности

1419484
Турција реализира успешно тестирање на домашниот проектил HGK-84 LAB

Успешно се реализирани тест истрелите на комплетот за прецизно водење-84 боева глава со ласерско барање (HGK-84 LAB) којшто е произведен со домашни и национални можности.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „Од страна на нашите Воздушни сили успешно се реализирани тест истрелите на HGK-84 LAB (комплетот за прецизно водење-84 боева глава со ласерско барање), произведен со домашни и национални можности.“

Од друга страна, на профилот на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер беше споделено и видео со реализираните тест истрели на комплетот за прецизно водење-84 боева глава со ласерско барање (HGK-84 LAB).Слични вести