„Whatsapp“ ги ограничи испораките на пораките

Во последно време беше забележан сериозен пораст на бројот на испораката на пораките кои предизвикуваат брзо ширење на погрешните информации

1393075
„Whatsapp“ ги ограничи испораките на пораките

Аплиакцијата за пораки „Whatsapp“ донесе одлука за ограничување на испораката на пораките поради погрешното информирање во врска со кризата со новиот тип на коронавирусот (Ковид-19).

Ватсап соопшти дека во последно време беше забележан сериозен пораст на бројот на испораката на пораките кои предизвикуваат брзо ширење на погрешните информации.

Затоа, многу е значајно забавувањето на испораката на сите овие пораки со цел да останат на ниво на платформа на лични разговори на Ватсап, Со донесувањето на ова ограничување, овој вид пораки ќе можат да се испраќаат само во еден разговор, беше истакнато во соопштението.

Пред донесувањето на оваа одлука, корисниците преку апликацијата Ватсап, имаа можност пораките да ги испратат на пет различни лица или групи.Слични вести