Бројот на заразени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 18 лица

Бројот на нови заразени случаи е 12

1378716
Бројот на заразени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 18 лица

Министерот за здравство Фахретин Коџа рече дека бројот на нови заразени случаи е 12. 2 се од блиската средина на претходно заразените. 7 се дојдени од Европа, 3 од САД. Досега вкупниот број на заразени од КОвид-19 во Турција изнесува 18 лица.Слични вести