Расте бројот на смртните случаи од коронавирусот во светот

Од Велика Британија пристигна соопштение дека едно лице умрело од коронавирусот

1373354
Расте бројот на смртните случаи од коронавирусот во светот

Кина и за кратко време се прошири низ целиот свет во САД се зголеми на 12, во Франција 6, во Шпанија 3.

Според соопштението кое беше објавено од страна на Министерството за здравство на Франција, бројот на смртните случаи на заразени од Ковид-19 се зголеми на 6, а на заразени на 377.

Бројот на заразени во Австрија од Ковид-19 во Австрија се зголеми на 40, во Германија на 349.

Со раст од 68 пациенти, бројот на заразените случаи во Шпанијас е зголеми на 261.

По смртта на една 99 годишна жена во земјата, вкупниот број на смртни случаи од коронавирусот се зголеми на 3 лица.

Од Велика Британија пристигна соопштение дека едно лице умрело од коронавирусот и на тој начин беше забележан првиот смртен случај ов Ковид-19 во земјата. Со пораст од 30 пациенти, вкупниот број на заразени достигна 115 пациенти, додека новите случаи на зараза биел забележани во Лондон.

Во Швајцарија беше забележан првиот смртен случај од коронавирусот и вкупниот број на заразени се зголеми на 111 лица.

Бројот на дијагностицирани случаи од коронавирусот во Португалија изнесува 9 пациенти. Меѓудругото португалската авиокомпанија ТАП соопшти дека како последица на коронавирусот биле одложени околу илјада летови во март и април.

Бројот на заразени од коронавирусот во Холандија од 38 се зголеми на 82 лица.

Коронавирусот (Ковид-19) беше утврден кај едно лице кое работи во Врховната команда на сојузничките сили на Европа (SHAPE) кој се наоѓа во

белгискиот град Монс и останатите 2 членови на неговото семејство.

Италија со 148 смртни случаи и 3 296 заразени е прва европска земја во која се забележени најголем број на смртни случаи, додека во Австрија со последните 2 смртни случаи вкупниот број се зголеми на 61 лице. Бројот на смртни случаи во Нов Зеланд се зголеми на 4.

Генералното заседание на Европскиот парламент кое се планираше да се одржи идната недела во францускиот град Стразбур поради Ковид-19 ќе се одржи во Брисел.Слични вести