Кина поради смртоносниот коронавирус порача од Турција 200 милиони заштитни маски

Кинеските власти во последните 10 дена од медицинските фирми во Турција побарале 200 милиони маски

1351129
Кина поради смртоносниот коронавирус порача од Турција 200 милиони заштитни маски
Maske 1.jpg

По епидемијата на новиот тип коронавирус (2019-nVoC) којашто се појави во Кина, се зголеми и побарувачката на маски во оваа земја.

Кинеските власти во последните 10 дена од медицинските фирми во Турција побарале 200 милиони маски.

Маската се наоѓа на чело на мерките коишто се преземаат во врска со смртоносниот нов тип коронавирус.

Кина која е едната од најголемите производители на маски во светот, откако по појавата на вирусот којшто прерасна во епидемија во земјата не можеше да ја исполни оваа побарувачка од маски од домашниот пазар, се насочи кон надворешниот пазар.

Турција која е во положба на производител и извозник на маски се наоѓа на чело на земјите од Кина побара да купи маски.Слични вести