Успешно завршени тестовите на домашниот и национален сателитски комуникациски систем

Според објавеното соопштение од ТУСАШ, успешно се реализирани сите квалификациски и функционални тестови на сателитскиот комуникациски систем произведен од страна на CTECH, подружницата на компанијата

1331156
Успешно завршени тестовите на домашниот и национален сателитски комуникациски систем

Успешно завршија тестовите на сателитскиот комуникациски систем којшто е произведен од страна на подржницата на Турската компанија за воздухопловна и вселенска индустрија (ТУСАШ) и е интегриран со „ANKA-S“.

Според објавеното соопштение од ТУСАШ, успешно се реализирани сите квалификациски и функционални тестови на сателитскиот комуникациски систем произведен од страна на CTECH, подружницата на компанијата.

Со системот којшто е интегриран со „ANKA-S“.

Со реализација на оваа интеграција е завршен процесот на национализација на уште еден потсистем над АНКА („ANKA“).

Сателитскиот комуникациски систем, се има за цел да се користи и за беспилотното летало АКСУНГУР (AKSUNGUR) произведено за 17 месеци со своите сопствени ресурси на Турската компанија за воздухопловна и вселенска индустрија (ТУСАШ).

 

 Слични вести