Во Пакистан отворен 5-от саем на турската одбранбена индустрија

30 турски и пакистански компании од одбранбената индустрија ги промовираат своите производи на саемот

1294168
Во Пакистан отворен 5-от саем на турската одбранбена индустрија
savunma fuari.jpg
savunma fuari.jpg
savunma fuari.jpg
savunma fuari.jpg

Во Пакистан беше отворен 5-от саем на турската одбранбена индустрија (5. Defence Port Turkey) во чии рамки над 30 турски и пакистански компании од одбранбената индустрија ги промовираат своите производи.

На свеченото отворање на саемот во Исламабад учествуваа пакистанскиот министер за парламентарни односи Азам Свати, потсекретарот на министерството за одбрана и производство Мухамед Захид Латиф, потпретседателот на Управата за одбранбена индустрија при претседателството Мустафа Шеќер, амбасадорот на РТ во Исламабад Ихсан Мустафа Јурдакул и голем број странски претставници и воени бирократи.

Саемот ќе биде отворен до 26 октомври.Слични вести