Зголемен бројот на заболените од мистериозната болест на белите дробови во САД

Бројот на лицата кои умреа од оваа мистериозната болест на белите дробови се зголеми на 12 лица

1277529
Зголемен бројот на заболените од мистериозната болест на белите дробови во САД

Бројот на заболените од „мистериозната болест на белите дробови“ предизвикана од електронската цигара во САД се зголеми на 800 лица.

Центрите за контрола и превенција на болестите во САД соопштија дека бројот на заболените од мистериозната болест на белите дробови во сите сојузни држави во САД се зголеми на 850 лица.

Бројот на лицата кои умреа од оваа мистериозната болест на белите дробови се зголеми на 12 лица.

Продолжува сеопфатна истрага во врска со прашањето.

Првите случаи на заболување од мистериозната болест на белите дробови во САД почна во април.Слични вести