Подготвен прототипот на „ЏЕЗЕРИ“, првиот национален летечки автомобил на Турција

Техничкиот директор на Бајкар (CTO) и претседател на Одборот на доверители на Фондацијата на Тимот за технологија на Турција (Фондацијата Т3) Селчук Бајрактар соопшти дека е подготвен прототипот на „ЏЕЗЕРИ“, првиот национален летечки автомобил на Турција

1248732
Подготвен прототипот на „ЏЕЗЕРИ“, првиот национален летечки автомобил на Турција

Подготвен прототипот на „ЏЕЗЕРИ“ кој што ќе биде првиот национален летечки автомобил на Турција.

Техничкиот директор на Бајкар (CTO) и претседател на Одборот на доверители на Фондацијата на Тимот за технологија на Турција (Фондацијата Т3) Селчук Бајрактар соопшти дека е подготвен прототипот на „ЏЕЗЕРИ“ кој што ќе биде првиот национален летечки автомобил на Турција.

Селчук Бајрактар преку социјалната мрежа Твитер сподели објава во врска со проектот „ЏЕЗЕРИ“, првиот национален летечки автомобил на Турција.

Бајрактар информира дека доколку биде завршено производството на прототипот ќе се реализира демонстративен лет на Фестивалот за воздухопловство, вселена и тенологија ТЕКНОФЕСТ.

Тој исто така посака од своите следбеници да се изјаснат во врска со тоа што мислат за дизајнот на „ЏЕЗЕРИ“.Слични вести