Новото оклопно возило „Вуран“ внесено во инвентарот на Турските вооружени сили (ТВС)

На Командата на копнените сили и се предадени првите 20 повеќенаменски оклопни возила по име „Вуран“ („Vuran“)

1231055
Новото оклопно возило „Вуран“ внесено во инвентарот на Турските вооружени сили (ТВС)

Во инвентарот на Турските вооружени сили (ТВС) е внесено ново оклопно возило.

На Командата на копнените сили и се предадени првите 20 повеќенаменски оклопни возила по име „Вуран“ („Vuran“).

Повеќенаменското оклопно возило по име „Вуран“ ќе исполнува задачи како што се одбрана на чувствителни места и објекти, патролирање помеѓу воени станици, одбрана на конвои, извидување во области, точки и патишта и воспоставување на физичката погранична безбедност.

Со приклучување на нови возила кон инвентарот на Турските вооружени сили (ТВС) се има за цел да има за цел да се зголемат оперативните способности на безбедносните сили.

На овие повеќенаменски оклопни возила „Вуран“ може да се интегрира Оружениот систем Сарп на АСЕЛСАН, а на кој може да се постават митралез со калибар од 7,62 милиметри, противавионски проектил со калибар од 12,7 милиметри или проектил со калибар од 40 милиметри.Слични вести