Бројот на лицата кои ги загубија животите од ебола во Конго се зголеми на 1346

Во рамките на минатогодишната кампања која започна на 8 август 2018 беа вакцинирани 124 825 луѓе

1214012
Бројот на лицата кои ги загубија животите од ебола во Конго се зголеми на 1346

Епидемијата на ебола во Демократска Република Конго започна кон крајот на јули минатата година. Досега од ебола во Конго умреа 1346 лица.

Според соопштението кое беше објавено од страна на Министерството за здравство, епидемијата ебола која започна во провинцијата Северен Киву и се прошири во провинцијата Итури беа забележани 2 илјади случаи на заболување со крварење.

Од овие лица 1914 носители на вирусот ебола.

Како последица на епидемијата умреа 1346 лица, додека 539 лица оздравеа.

Во рамките на минатогодишната кампања која започна на 8 август 2018 беа вакцинирани 124 825 луѓе.Слични вести