Турција успешно го истрела проектилот ХИСАР-А (ВИДЕО)

Турција во рамките на работите кои што ги реализира за обезбедување на своите потреби за воздушна одбрана со сопствени домашни и национални можности, успешно го тестира проектилот ХИСАР-А

1167298
Турција успешно го истрела проектилот ХИСАР-А (ВИДЕО)

Турција продолжува да работи за обезбедување на своите потреби за воздушна одбрана со сопствени домашни и национални можности.

Во тие рамки како последно успешно го тестира проектилот ХИСАР-А.

Во тестирањето на системот за истрелување на проектилот ХИСАР-А е постигнат сто процентен успех.

 Слични вести